Info

Onze club is opgericht in 1976. Wij waren in die tijd aangesloten bij de Koninklijke Belgische Wielerbond afdeling Antwerpen.

De Club kreeg naambekendheid door de “500 Van Geel”. In aanvang waren dit omlopen van ongeveer 25 km te Geel die dan gereden werden tot men 500 km had afgelegd. Dit gebeurde in een tijdspanne van 24 uur.
Nadien is deze “500 Van Geel” geëvalueerd naar een tweedaagse fietstocht die ingericht werd naar al de uithoeken van België. Deze inrichting stond open van iedereen.

Sinds een tiental jaar word deze “500 van Geel” enkel nog ingericht voor clubleden.

Ook werden er meerdere fietsvakanties ingericht met onder andere: Lourdes, Compostella, Saint Marie de la Mer, Avila, Vogezen, Zwarte woud – Vogezen, Porec Kroatië, Dolomieten, Pyreneeën, Alpen, Centraal Massief enz…….
De Geelse Wielertoeristen zijn ook twee maal organisator geweest van de Nationale Bijeenkomst. Deze organisatie bracht gans wielertoeristen België naar Geel.

De Geelse Wielertoeristen hebben ook aan veel sportevenementen meegeholpen te Geel. Dit waren onder andere: Triatlon Geel, Ronde van België, De Schakel en twee maal het Belgisch Kampioenschap Wielrennen. De Laatste maal was dit in alle categorieën in een tijdspanne van vier jaar.

Na de opsplitsing van de Koninklijke Belgische Wielerbond in een Waalse- en Vlaamse bond zijn De Geelse Wielertoeristen nu lid van Cycling Vlaanderen.

De Club is reeds verschillende jaren onderverdeeld in Fietsers en Kringers.

De Fietsers rijden zaterdag en zondag organisaties van Cycling Vlaanderen of eigen ritten en dit altijd in één groep.

Een groep van onze bruggepensioneerden en gepensioneerden leden, mid-weekfietsers genoemd, rijden dinsdagvoormiddag en donderdagnamiddag.

Tijdens de wintermaanden rijden een aantal van onze leden Toertochten met de Mountainbike. De andere geinterresseerden blijven zaterdagnamiddag gezamelijk ritjes rijden.

Onze Kringers houden zich voornamelijk bezig met fietstochtjes van ongeveer 50 km met de gewone fiets. Zij doen jaarlijks ook een ontbijt rit en tijdens de wintermaanden richten zij wandelingen in voor de leden.
Jaarlijks richten De Geelse Wielertoeristen een Ledenfeest, BBQ, Bakharingrit en Frikadellenrit in voor zowel Fietsers als Kringers.

De Fietsers richten jaarlijks volgende ritten in Tweedaagse, Meerdaagse vacantietocht.