Rudy Goovaerts bedwingt de Stelvio en Mortirolo.

De spirit van de Stelvio leeft verder

Diabetes houdt je niet van de fiets!

In juni 2015 beklom een groep fietsers met diabetes voor de 3de maal de Passo dello Stelvio.
Allen haalden ze de top, hoewel sommigen 6 maand eerder bij wijze van spreken nog nooit een fiets hadden gezien.

Maar er reden die dag ook geoefende fietsers op de flanken van de Stelvio. Rudy Goovaerts, een lid van de Diabetes Liga uit Meerhout, is één van hen. En hij was niet aan zijn proefstuk toe. Sinds 1980 fietst Rudy met een club maar reeds langs daarvoor was hij al de naam wielertoerist waardig. Toen hij in 1997 diabetes type 1 kreeg, hing hij op doktersadvies de fiets aan de haak. De vele hypo’s maakten fietsen te onveilig. Na 5 jaar begon het opnieuw te kriebelen en sinds 2002 maalt Rudy de kilometers weer bijeen.

De vele hypo’s blijven hem parten spelen en dus moest hij op zoek naar een manier om daar veilig mee om te gaan. Bij een vlakke fietstocht meet Rudy elke 30 km, gaat het bergop op een col, dan haalt hij de glucosemeter boven na elke 5 km. Maar ook dan is het steeds zoeken, zeker als je de hypo’s niet voelt aankomen, want elke rit is anders.

En dat dit werkt heeft hij bewezen. Naast de beklimming van de Stelvio op 13/06 fietste hij de dag voordien ook de titel van ‘King of the Mortirolo’ bijeen.
Of hoe een goede mix van sportiviteit, consequent je behandeling volgen en veel doorzetting je letterlijk naar de hoogste toppen kan leiden.

Proficiat Rudy!

0
Share